Bevezető:

Mosonmagyaróvár  és térsége régóta várt egy ilyen jellegű épület megvalósulására. Az UFM Aréna Mosonmagyaróvár aktív szerepben kíván részt vállalni Mosonmagyaróvár sportéletében.

Nagy örömünkre szolgál, hogy népes csapatok vették birtokba az épületet, edzési lehetőséget adva a kézilabda, kosárlabda, futsal csapatok részére.

Az MTE 1904, a nagy múlttal rendelkező városi sportegyesület, mint tulajdonos vesz részt az üzemeltetésben, így nagymértékben vállalt kötelezettséget a működtetésben.

Sajtótájékoztató:

A névadó – Az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt

„Az UFM céget, mint városunk egyik fiatal vállalatát örömmel tölti el, hogy jelentős hozzájárulást nyújthatott a sportcsarnok építéséhez. Szívesen éltünk azzal a lehetőséggel, hogy a társadalmi adónk egy részét erre a célra fordítsuk.

Amikor az Aréna tulajdonosa megkeresett minket azzal a lehetőséggel, hogy névadója lehetünk a sportcsarnoknak, nem kellett sokáig gondolkodnunk, örömmel fogadtuk el a felkérést. Ily módon kifejezhetjük a városunk iránt érzett szoros elkötelezettségünket és növelhetjük égünk ismertségét a régióban. Ezen megállapodást tíz évre kötöttük, de elképzelhetőnek tartjuk, hogy ez az együttműködés akár még ennél is hosszabb távra szóljon.

Reméljük, hogy az UFM Aréna betölti szerepét, mint sport- és rendezvényközpont, és hozzájárul a városi szórakozási lehetőségek élénkítéséhez és egyben segít számos további szabadidős tevékenység kínálatának bővítésében. Az UFM Aréna a női MKC kézilabda csapat új otthont adó csarnoka. NB I.csapatként most méltó helyen készülhetnek a versenyekre és érhetik el a sportban kitűzött céljaikat.

Büszkék vagyunk rá, hogy hozzájárulhattunk a csarnok megépítéséhez és működtetéséhez, valamint a városi sport támogatásához.”

Guntram Thurner UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt ügyvezető

MTE 1904 – UFM Aréna

„A majd öt éve elindított Sportcsarnok (SCS) projekt sikeresen lezajlott, a létesítmény próbaüzem után 2017. február 18-tól élesben is megkezdte működését.

2017. Február 16-án Mosonmagyaróvár és az MTE 1904 életében meghatározó Sporttörténeti Támogatói Megállapodás megkötésére került sor annak érdekében, hogy Az Aréna folyamatos működtetéséhez kiszámítható módon újabb stabil, hosszú távú támogatás szolgáljon segítségül. Az UFM Habanyaggyártó Bt-vel kötött tíz éves kontaktus alapján a Sportcsarnok az „UFM ARÉNA MOSONMAGYARÓVÁR” nevet vette fel, és szolgálni fogja a térség lakóinak sport és kulturális életét. Szeretnénk meghálálni az irántunk mutatott bizalmat é segíteni partnerünknek abban, hogy a vállalat nevének viselésével sikerünkhez, ismertségünkhez és elismertségünkhez hozzájárul.”

Drescher Ottó MTE 1904 elnök

Az UFM ARÉNA Mosonmagyaróvár

A csarnok különféle rendezvények befogadására alkalmas.

A küzdőtéren kézilabda, futsal, kosárlabda, röplabda, tenisz pályavonalak kerültek felfestésre. A pálya sportparketta burkolattal rendelkezik. Így alkalmas ezen sportmérkőzések megrendezésére. A sportközvetítéshez rendelkezés áll hangtechnika, eredményjelző., online közvetítési lehetőség.

Fenti csapatsportokon kívül iskolai tornaóra, illetve bármilyen teremben végezhető mozgás részére igénybe vehető.
Sporteseményeken kívül a küzdőtér különleges burkolattal ellátva nagyobb rendezvények színhelyéül is szolgálhat. A burkolat elhelyezését követően a terület nagyobb bálok és kiállítások megrendezésének helyszíne is lehet. Az Aréna akusztikája lehetővé teszi koncert lebonyolítását is , színpad és hangtechnika elhelyezésével .

Az UFM ARÉNA Mosonmagyaróvár sportcsarnok rendelkezik további három kisebb méretű tornateremmel, ami gumi sportburkolattal van ellátva. Ezekben a termekben lehetőség van további sportágak vagy egyéb rendezvények fogadására és lebonyolítására.
A termek mérete: 60 m2, 120m2, 150 m2.

A VIP szoba  mely rendelkezésre áll: céges értekezletek, konferenciák, baráti-családi és egyesületi összejövetelek, egyéb kisebb helyigényű, de színvonalas rendezvények lebonyolítására.

Az emeleti közlekedő és kiállítótér különféle egyéb nagy helyigényű rendezvények lebonyolítására alkalmas. Például céges év végi összejövetel, esküvő, bál.
Itt került megrendezésre többek között az MTE1904 és a Mosonmagyaróvári Vizisport Egyesület szervezésében a 2017. évi SPORTBÁLRA, ahol a résztvevő sportolók és sportot kedvelő vendégek mulattak együtt.
Képek mellékelve.

Az épület és a belső terek esküvői fotózás színhelynek is alkalmas.