A megnyitás óta számos teremlabdarúgó torna került megrendezésre az utánpótlás korú focisták számára. A nagyszabású eseményeken minden alkalommal népes szurkolócsapat kísérte figyelemmel az összecsapásokat.

2017. Február 18-án került megrendezésre az első NB I.-es kézlabda mérkőzés, melyet a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Fehérvár ellen vívott. A klub új otthonában mérkőzés teltházas érdeklődéssel zajlott.

2017. Február 19-én Megyei kosárlabda torna is próbára tette a pályát, melyet azóta is rendszeresen használnak a kosárlabdázók szerelmesei.

Az UFM Aréna Mosonmagyaróvár méltó helyszíne volt márciusban a VII. Óvár-Kupa Akrobatikus Rock ’Roll Területi pontszerző és jótékonysági táncversenynek.

„Igyekszünk mindent megtenni a megye egyetlen helyi központú egyesületeként, hogy öregbítsük, városunk és környéke, illetve a megye hírnevét, valamint, hogy az ezen sportágat választó versenyzők magas színvonalú versenyen vehessenek részt a év első területi versenyén, melyen a tét a versenyző párosok, illetve formációk országos versenyre való kvalifikációjának megszerzése. A helyszínen árusított tombola bevételét egyesületünk a Karolina Kórház gyermekosztályának fogja felajánlani eszközbeszerzésre.” – nyilatkozta Bognár Csaba, az Egyesület képviselője.

A márciusban az Egyetemi kosárlabda Bajnokságnak adott otthont az UFM Aréna Mosonmagyaróvár.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség által kiírt bajnokság mérkőzései voltak, ahol a Széchenyi István Egyetem és a Mogaac által közösen indított csapat szerepelt.

„Szeretnénk, hogy a sportág megerősödjön Mosonmagyaróváron, ennek egyik fontos alapköve az egyetemi csapat, ami mellett az MTE 1904-ben szereplő fiatalabb korosztályok adják a mosonmagyaróvári kosárlabdázás gerincét. Szeretnénk, ha ez a kezdeti lendület megmaradna és tovább erősödne a sportág a városban. Ezt az erősödést garantálhatja, a Mogaac és a MTE1904 együttműködése a sportág érdekében.”

Hoffmann Gergely

2017 Április első napján az Ovisok vették birtokba a csarnokot.
Oviolimpia idén előszőr került megrendezésre az UFM ARÉNÁban. A szülők és hozzátartozóik megtöltötték a nézőteret, és a gyerekek önfeledt zsivaja betöltötte a hatalmas teret.